חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריזוטו זעפרן עם כבד אווז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו זעפרן עם כבד אווז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
¼ ק"ג אורז עגול מסוג ארבוריו
125 גרם כבד אווז חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
מספר חוטי זעפרן שהושרו במים קרים כארבע שעות
1 בצל קטן קצוץ דק
¾ כוס ציר בקר רותח
50 גרם חמאה
½ כפית חומץ בלסמי
חצי צרור רוזמרין טרי קצוץ
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומערבבים עם הבצל והחמאה כשלוש דקות. יוצקים פנימה את ציר הבקר, מצקת אחר מצקת, כאשר מוסיפים כל מצקת מייד עם ספיגת המצקת הקודמת. מוסיפים את הזעפרן עם מי השריה לאורז. אם יש צורך, והאורז עדיין קשה ניתן להוסיף עוד ציר בקר.
מטגנים את כבד האווז במחבת טפלון להשחמה נאה ומניחים בצד. מוסיפים למחבת את הרוזמרין והחומץ הבלסמי. מחזירים את הכבד פנימה להקפצה קלה ומוציאים שוב החוצה.
בכל צלחת הגשה מניחים תלולית נאה של אורז. מעל מניחים לכל סועד 4-5 חתיכות כבד אווז. מגישים מיד.
מגיש: dylam
מקור: שף נדיה סנטיני
שתף את המתכון