חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריזוטו לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס וחצי אורז ריזוטו
5 כוסות ציר מרק עוף, רצוי ביתי, אבל אפשר גם מאבקת מרק עוף
קליפה מגוררת מלימון אחד
4 כפות חמאה
1 כף שמן זית
2 בצלים קצוצים
10 עלי מנטה או נענע טריים
2 גבעולי רוזמרין
10 עלי מרווה טריים
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
מלח
אופן ההכנה
מחממים במחבת את ציר מרק העוף ומשאירים לרתוח על אש נמוכה.
קוצצים את עלי התבלין ביחד עם קליפת הלימון ומניחים בצד.
שמים בסיר 2 כפות חמאה, שמן זית ואת הבצלצלים הקצוצים ומטגנים עד שהם הופכים לשקופים.
מוסיפים את האורז ובוחשים היטב עד שכל האורז מכוסה בשומן. במשך כ-2 דקות.
כאשר האורז הופך לשקוף מעט, מוסיפים כוס אחת של מרק העוף. בוחשים ומבשלים עד שהנוזלים נספגים.
ממשיכים לבשל על אש בינונית ומוסיפים בכל פעם כמות נוספת של נוזלים. זמן הבישול הכללי הוא כ-15 דקות או מעט יותר.
מורידים מהאש ומוסיפים פנימה 2 כפות חמאה, מיץ לימון, עלי התבלין הקצוצים, גבינת הפרמזן המגוררת וקליפת הלימון.
מערבבים היטב היטב ומגישים מיד.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון