חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריזוטו עם בטטות וחזה אווז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריזוטו עם בטטות וחזה אווז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
ספל אחד של מחית בטטות מבושלות
כ-100 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לחתיכות קטנות
5 שיני שום מרוסקות
1 בצל יבש קצוץ דק
2 כוסות אורז ריזוטו
1/2 כוס יין לבן יבש
4 כוסו ציר מרק עוף
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אפשר גם תוצרת הארץ)
4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
1 גבעול מרווה טרייה קצוצה דק
אופן ההכנה
1. שמים את חזה האווז במחבת חמה ומטגנים עד שהוא משחים והופך לפריך. אם הבשר
אינו שמן מספיק, אפשר להוסיף מעט שמן למחבת.
2. מוציאים את חזה האווז המטוגן ומשאירים במחבת רק את השומן.
3. מוסיפים למחבת שום ובצל ומטגנים בשומן עד שהם הופכים לשקופים וללא צבע.
4. אם המחבת אינה גדולה מספיק, מעבירים את החומרים לסיר עמוק. מוסיפים לסיר את
האורז ובוחשים במשך 3 דקות.
5. מוסיפים את היין ובוחשים עד שהוא נספג. מוסיפים חצי כוס ציר מרק עוף, בוחשים עד
שהוא נספג גם כן.
6. אחרי ההוספה הרביעית של ציר המרק, מתחילים לטעום את האורז כדי לשמור שלא
יתרכך יותר מדי. האורז חייב להיות אל-דנטה, כלומר עדיין קשה מעט לנגיסה).
7. סוג האורז שבו תשתמש ייקבע את כמות הנוזלים שיש להוסיף לו בבישול.
8. כאשר התוספת החמישית של הציר כמעט נספגת, מוסיפים פנימה את מחית הבטטות
ומבשלים 5 דקות נוספות.
9. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה, את גבינת הפרמזן המגוררת, הפטרוזיליה והמרווה
ומתבלים במלח ופלפל.
מגיש: giacommo
מקור: בשיתוף עם - אתר האוכל של ג`אקומו
שתף את המתכון