הוראות הכנה
מרכיבים
לקרמל :
2 כוסות סוכר
כף מים
לרפרפת :
כוס שמנת מתוקה
6 חלמונים
2 ביצים
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
להמיס במחבת חמה את הסוכר והמים עד שהנוזל שקיבלנו משנה את צבעו לקרמל חום בהיר
יש להיזהר לא לשרוף את הקרמל .
להרתיח את השמנת בסיר עד רתיחה.
לערבב את הביצים [ נכון: 6 חלבונים ו2 ביצים ] עירבוב קל .כמו לחביתה .
להוריד מהאש את הקרמל ולהוסיף לאט לאט את בהדרגה חצי מכמות השמנת בעירבוב מתמיד ,
מוסיפים את הביצים ושאר השמנת לבחישה טובה עד קבלת עיסה אחידה .
יוצקים לצלוחיות הגשה שניתנות לאפיה בתנור .
מסדרים בתבנית אפיה את הצלוחיות מוסיפים לתבנית 2 כוסות מים להגברת הלחות בתנור .
ואופים בתנור (180°c) במשך 30 דקות .
מוציאים מהתנור מצננים מעט ומגישים .
ניתן לקרר במקרר ולהגיש קר !!!
בתיאבון
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
