הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח תופח
60 גר' חמאה
3 כפות סוכר
כפית קינמון טחון
2 ביצים
כוס חלב
למלית:
90 גר' חמאה מומסת
3 כפות סוכר
½1 כוסות אגוזי מלך קצוצים
כוס משמשים מיובשים קצוצים
לזיגוג:
ביצה
3 כפות סוכר
½ כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום גבוה (200°c)
2. מנפים את הקמח, מוסיפים את החמאה, בוחשים קלות לקבלת בצק פירורי
3. מוסיפים את הסוכר והקינמון ובוחשים
4. טורפים פנימה את הביצים והחלב לקבלת בצק רך, אך לא דביק
5. לשים על משטח מקומח, מרדדים וריבוע בגודל 30X30 ס"מ
6. מערבבים את כל חומרי המלית, מפזרים על ריבוע הבצק
7. מגלגלים לגלילה, פורסים ל-15 פרוסות שוות
8. מניחים את פרוסות העוגיות על צד המילוי בתבנית ומברישים בביצה טרופה
9. אופים 15 דקות
10. בזמן האפייה מערבבים את הסוכר והקינמון הנותרים
11. מוצאים מן התנור מפזרים מעל העוגיות את תערובת הסוכר ואופים שנית 15 דקות
נוספות
12. מגישים חם או קר
13. בתאבון
מגיש:
מקור: john phillip carroll
שתף את המתכון
