הוראות הכנה
מרכיבים
שוקי עוף נקיים מעור. או כרעיים מפורקים ללא עור. אני ניסיתי עם שוקיים בלבד
תערובת של שליש סילאן שליש רוטב סויה טוב (לא מופחת מלח) ושליש שמן זית.
אפשר פלפל שחור גרוס * ראו הערה למטה.
אופן ההכנה
בתבנית מרופדת בניר אפיה מסדרים את השוקיים ומכסים כדי חצי או שליש בתערובת האמורה. מכסים בניר אלומיניום. אופים 25 דקות על 180 מעלות טורבו. הופכים את השוקיים כך שהצד שלא היה במשרה יהיה בתוכה כעת. במקום להפוך אפשר פשוט להרטיב את החלק שלא תובל במשרה עם מברשת סיליקון. מכסים שוב. זהירות בעת הפתיחה מהאדים...אחרי 15- 20 דקות נוספות, מסירים את ניר האלומיניום. וממשיכים לאפות עוד 15-20 דקות. עד שרואים שלא ניגרים נוזלים אדומים כשבודקים.
ניתן לשנות את היחס לעיל של המשרה להוסיף סויה להוריד סילאן, עניין של טעם אישי. לפני שהמשרה נוגעת בעוף הלא מבושל , תטעמו..תראו איזה יחס טעים לכם. לא לפחד שהמשרה בוטה. היא מין טריאקי ביתי..אלימה וטעימה..
*אפשר כמובן להוסיף פלפל שחור גרוס. כיוון שזה מתכון שילדים מתים עליו, אני נמנע מפלפל שחור בכלל כי לחלקם זה "חריף לי"...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
