חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוקי הודו עם עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שוקי הודו עם עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 שוקי הודו
250 גרם עדשים (עדיף שחורות)
1 כרשה, החלק הלבן בלבד
3 גזרים
150 גרם חזה הודו מעושן
1 עלה דפנה
מלח ופלפל שחור
2-1 כפות שמן קנולה
3 בצלים קטנים חתוכים לשמיניות
¼ כוס יין לבן יבש
1 כוס ציר עוף
1 כף עלי תימין
½ כוס שמנת מתוקה צמחית לא ממותקת
אופן ההכנה
1. שוטפים את העדשים בתוך מסננת ושמים בסיר, מכסים במים ומשהים 30 דקות
2. חותכים את הכרשה לג'וליין (רצועות דקות). פורסים את הגזרים לפרוסות דקות. מוסיפים את
הכרשה, הגזר ומעט חזה הודו מעושן לסיר העדשים, מביאים לרתיחה
3. מוסיפים את עלה הדפנה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה
4. שוטפים את השוקיים, מורחים בשמן ומתבלים במלח ופלפל. חותכים את החזה המעושן
הנותר לקוביות קטנות
5. מניחים את השוקיים בתבנית חסינת אש, מפזרים מסביב את קוביות החזה המעושן והבצל,
יוצקים מעל את השמן שנותר. אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה,
°c200
6. מנמיכים לחום בינוני,°c 180. יוצקים מעל את היין והציר, מכסים את התבנית ברדיד
אלומיניום ואופים 30 דקות נוספות
7. לאחר שכל הנוזלים בסיר העדשים התאדו, מסירים מהאש ומרחיקים את עלה הדפנה ואת
חתיכת החזה המעושנת, מתבלים במלח ופלפל. מעבירים את העדשים לקערת הגשה
ומסדרים מעל את השוקיים, יוצקים מעל את הרוטב שנותר בתבנית. כדי לעדן את הרוטב
מחממים אותו בסיר קטן עם שמנת צמחית תוך בחישה
8. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: מועצת הלול
שתף את המתכון