הוראות הכנה
מרכיבים
לבישול:
8-9 יח' שוקי עוף (כמות שישנה במגשית קפואה)-ללא עור.
1 בצל גדול חתוך לקוביות
¼ כוס שמן קנולה
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות.
¼ צרור שמיר
5 כפיות אבקת מרק עוף
מעט פלפל
7 כוסות מים.
לטיגון:
כ-½ כוס שמן קנולה
1 ביצה
1 כפית שטוחה אבקת מרק עוף
פירורי לחם מטובלים עם שומשום ("תבליני מימון")
כלים:
לבישול: סיר לחץ
לטיגון : מחבת ווק.
אופן ההכנה
שלב הבישול:
בסיר לחץ פתוח לטגן בצל עם השמן עד שקיפות. להוסיף את שוקי העוף (ללא העור) לטגן מעט יחד עם הבצל. להוסיף את המים, הגזרים , השמיר, אבקת המרק ומעט פלפל שחור טחון טרי.
לערבב , לסגור את מכסה סיר הלחץ ולהביא לרתיחה.
להנמיך לאש בינונית ולבשל 20 דקות. בגמר הבישול, לכבות את האש ולשחרר לחץ בזהירות.
להוציא את השוקיים המבושלות לכלי נפרד ולשפוך את הנוזלים. לקרר.
(עד שלב זה אפשר להכין מראש ולהמשיך לפני הארוחה)
שלב הטיגון:
לחמם שמן קנולה במחבת ווק . להכין בלילת ביצה עם כפית אבקת מרק עוף לטבול כל שוק בבלילה ואח"כ בפירורי לחם מטובלים (עם שומשום) לטגן עד קבלת גוון שחום מסביב.
להגיש חם עם אורז לבן או תפוחי אדמה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון
