חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוקי עוף בבצק שמרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתה על הילד הזה, עומר מילר. אחותי הכינה את המתכון לרוששנה. מופלא!
שוקי עוף בבצק שמרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתה על הילד הזה, עומר מילר. אחותי הכינה את המתכון לרוששנה. מופלא!
הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים לבצק:
5 כוסות קמח לבן
1/2 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש
1 כפית מלח גס
1/2 כוס תימין קצוץ
1/2 כוס רוזמרין קצוץ
40 גרם שמרים
2 ו-1/2 כוסות מים
1 ו-1/2 כפות מלח
לעוף:
8 שוקי עוף
שמן זית לטיגון
2 בצלים גדולים חתוכים גס
4 שיני שום פרוסות
1 ענף רוזמרין
2 כפיות שטוחות בהרת
2 כפות סילאן
מלח
פלפל
להגשה:
שמן זית
סילאן
מלח גס
גרגרי רימון
אופן ההכנה
הבצק:
?לשים בקערה את הקמח ושמן הזית.
?מערבבים בנפרד את השמרים עם המים ומוסיפים לקמח.
?לשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח.
?עובדים עם ידיים מעט משומנות. מכסים ומתפיחים כשעה.
?מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים שווים ומניחים את כדורי הבצק על מגש מקומח.
?פותחים את הכדורים לעיגולים דקים בעזרת הידיים.
?מניחים בתבנית משומנת ומתפיחים חצי שעה נוספת.
העוף:
?מטגנים בסיר עם שמן זית את הבצל החתוך.
?מוסיפים את השום והרוזמרין ומטגנים 1-2 דקות נוספות.
?מוסיפים תבלינים ו-4 ליטרים מים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
?מוסיפים את העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות נוספות.
ההרכבה:
?מותחים את כדורי הבצק לעיגולים דקים ומכניסים אליהם את השוקיים כשהן מסוננות מנוזלים.
?אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
?מעלים את חום התנור ל-230 מעלות ואופים כ-8-10 דקות נוספות.
?מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית ובמעט סילאן.
?מפזרים מלח גס וגרגרי רימון ומגישים.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון