הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים לבצק:
5 כוסות קמח לבן
1/2 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש
1 כפית מלח גס
1/2 כוס תימין קצוץ
1/2 כוס רוזמרין קצוץ
40 גרם שמרים
2 ו-1/2 כוסות מים
1 ו-1/2 כפות מלח
לעוף:
8 שוקי עוף
שמן זית לטיגון
2 בצלים גדולים חתוכים גס
4 שיני שום פרוסות
1 ענף רוזמרין
2 כפיות שטוחות בהרת
2 כפות סילאן
מלח
פלפל
להגשה:
שמן זית
סילאן
מלח גס
גרגרי רימון
אופן ההכנה
הבצק:
?לשים בקערה את הקמח ושמן הזית.
?מערבבים בנפרד את השמרים עם המים ומוסיפים לקמח.
?לשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח.
?עובדים עם ידיים מעט משומנות. מכסים ומתפיחים כשעה.
?מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים שווים ומניחים את כדורי הבצק על מגש מקומח.
?פותחים את הכדורים לעיגולים דקים בעזרת הידיים.
?מניחים בתבנית משומנת ומתפיחים חצי שעה נוספת.
העוף:
?מטגנים בסיר עם שמן זית את הבצל החתוך.
?מוסיפים את השום והרוזמרין ומטגנים 1-2 דקות נוספות.
?מוסיפים תבלינים ו-4 ליטרים מים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
?מוסיפים את העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות נוספות.
ההרכבה:
?מותחים את כדורי הבצק לעיגולים דקים ומכניסים אליהם את השוקיים כשהן מסוננות מנוזלים.
?אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
?מעלים את חום התנור ל-230 מעלות ואופים כ-8-10 דקות נוספות.
?מוציאים מהתנור, מברישים בשמן זית ובמעט סילאן.
?מפזרים מלח גס וגרגרי רימון ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
