חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוקי עוף בלימון ויין על מצע אורז צהוב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שוקי עוף בלימון ויין על מצע אורז צהוב
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
12 שוקי עוף ללא עור
צרור כוסברה קצוצה
4 שיני שום קצוצות דק
שליש כוס שמן
מיץ משלושה לימונים
קליפה מגוררת משלושה לימונים
½ כוס יין לבן יבש
½ כפית כוסברה טחונה
מלח ופלפל לבן
לאורז: 1 כוס אורז בסמטי שהושרה חצי שעה במים
שליש כוס שמן
2 בצלים קטנים קצוצים
½ כפית כורכום
מלח
6-8 חוטי זעפרן מושרים בחצי כוס מים רותחים
¼ כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה
להכנת השוקיים מכניסים אותן לשקית ניילון יחד עם כל חומרי התיבול ומערבבים בתנועות עיסוי. משהים ללילה במקרר לספיגת הטעמים. מסדרים את השוקיים בתבנית אפייה ויוצקים עליהם את חומרי המשרה שנותרו בשקית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה.
להכנת האורז יוצקים שמן לסיר ומטגנים את הבצל כשלוש דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים כורכום, מלח, זעפרן עם מי השרייה, יין וכוס מים רותחים. מערבבים קלות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 18 דקות. מכבים את האש ומניחים לאורז לנוח בסיר עוד 15 דקות. מערבבים במזלג.
עורמים אורז על צלחת הגשה חגיגית ומניחים עליו את השוקיים כולל הרוטב שנוצר בתבנית.
מגיש: dylam
מקור: רות אוליבר
שתף את המתכון