הוראות הכנה
מרכיבים
12 שוקי עוף ללא עור
צרור כוסברה קצוצה
4 שיני שום קצוצות דק
שליש כוס שמן
מיץ משלושה לימונים
קליפה מגוררת משלושה לימונים
½ כוס יין לבן יבש
½ כפית כוסברה טחונה
מלח ופלפל לבן
לאורז: 1 כוס אורז בסמטי שהושרה חצי שעה במים
שליש כוס שמן
2 בצלים קטנים קצוצים
½ כפית כורכום
מלח
6-8 חוטי זעפרן מושרים בחצי כוס מים רותחים
¼ כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה
להכנת השוקיים מכניסים אותן לשקית ניילון יחד עם כל חומרי התיבול ומערבבים בתנועות עיסוי. משהים ללילה במקרר לספיגת הטעמים. מסדרים את השוקיים בתבנית אפייה ויוצקים עליהם את חומרי המשרה שנותרו בשקית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה.
להכנת האורז יוצקים שמן לסיר ומטגנים את הבצל כשלוש דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים כורכום, מלח, זעפרן עם מי השרייה, יין וכוס מים רותחים. מערבבים קלות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 18 דקות. מכבים את האש ומניחים לאורז לנוח בסיר עוד 15 דקות. מערבבים במזלג.
עורמים אורז על צלחת הגשה חגיגית ומניחים עליו את השוקיים כולל הרוטב שנוצר בתבנית.
מגיש:
מקור: רות אוליבר
שתף את המתכון
