הוראות הכנה
מרכיבים
12 שוקי עוף , ללא עור
¼ כוס שמן זית
1 בצל סגול קטן, קצוץ לקוביות
חמרי המשרה:
½1 כוס יין לבן חצי יבש
¼ כוס קטשופ
1 שן שום, מקולפת ומעוכה
1 כף רוטב ברבקיו
1 כף רוטב ווסטרשייר
1 כף רוטב טריאקי("קיקומן")
1 תיבולית "ניחוח צלי" של "אוסם", מפוררת
3 עלי דפנה
1 כף רכז רימונים (לראש השנה)
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מערבבים יחד את כל חמרי המשרה בכלי נפרד.
מטגנים את הבצל בשמן הזית בתוך סיר הלחץ הפתוח עד השחמה קלה. מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים תוך ערבוב בתוך הסיר. מוסיפים את חמרי המשרה המוכנים מן הכלי הנפרד ומערבבים תוך סבוב קל של הסיר( גובה הנוזלים צריך להיות עד פני העוף - ניתן להשלים עם מעט מים). סוגרים את מכסה סיר הלחץ ונועלים אותו. מחממים על אש גבוהה עד שמתחילה הרתיחה (יציאת אדים מן השסתום). מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לשמור על רתיחה עדינה. מבשלים כך 20 דקות ומכבים את האש. משחררים את הלחץ מן הסיר בזהירות, ופותחים את מכסה הסיר.
ממתינים כ-5 דקות ומגישים חם, עם אורז לבן או פירה תפו"א.
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון
