הוראות הכנה
מרכיבים
8 שוקי עוף, מנוקים וללא עור
½ סלסלה פטריות שמפיניון , ללא רגל , חתוכות לפרוסות דקות
3-4 שני שום, חתוכות לפרוסות
¼ כוס רוטב ברבקיו "שום-דבש" של "קנור"
1 בצל בינוני, חתוך לפרוסות דקות
4 כפות שמן זית (מומלץ: כתית מעולה)
1 כף גדושה אבקת מרק פטריות
2 כוסות מים
½ כפית אגוז מוסקט טחון
כלים:
סיר לחץ
אופן ההכנה
לערבב רוטב הברבקיו עם השוקיים בקופסת פלסטיק, לדאוג לערבב היטב כך שכל השוקיים יצופו. להכניס למקרר לספיגת טעמים למשך 1 שעה.
לאחר שעה להוציא ולהכין את הרוטב בסיר לחץ פתוח. לטגן את הבצל הפרוס עד שקיפות
להוסיף את השום החתוך ואת הפטריות לערבב ולטגן כדקה. לערבב כף אבקת מרק פטריות ב-2 כוסות מים ולהשאיר בצד. להוסיף את השוקיים המתובלות לסיר הלחץ ולערבב עם הפטריות הבצל והשום, המטוגנים. להוסיף את המים עם אבקת מרק הפטריות ו-¼ כפית אגוז מוסקט טחון. לערבב ע"י סבוב קל של סיר הלחץ. לסגור את מכסה סיר הלחץ ולהביא לרתיחה. כאשר מתחילים לצאת אדים מן השסתום, להנמיך לאש בינונית ולבשל 20 דקות.
בגמר הבישול, לשחרר לחץ בזהירות ולפתוח מכסה סיר הלחץ. אפשר להוציא את השוקיים
ולהגיש עם רוטב הבישול מלמעלה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון
