הוראות הכנה
מרכיבים
חמרים לרוטב:
30 גרם ערמונים
30 גרם צימוקים
30 גרם שזיפים
30 גרם משמשים
500 מ"ל יין אדום
100 מ"ל רוטב סויה
20 גרם טימין
100 מ"ל סילאן
3 בצלצלים סגולים, קצוצים
2 כפות ג'ינג'ר טחון
1 כף למון גראס
חומרים למנה:
170 גרם שוק אווז
סוכר חום, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הכנת הרוטב:
מטגנים את הבצלים בשומן האווז עד להשחמה, מוסיפים את הפירות היבשים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך והוצאת כל טעמי הפירות.
בינתיים מחממים את תנור האפייה ל-250°c.
לאחר מכן מוסיפים את כל המרכיבים (של הרוטב) יחד ומבשלים עד צמצום הרוטב. (חשוב מאד מעל 10 דקות להוצאת טעם האלכוהול שביין).
מנקים את האווז מן השומן העליון ומסדרים על תבנית רשת. זורים מעל פלפל שחור גרוס וסוכר חום ומכניסים לאפייה (250°c) למשך כ-15 דקות (עד קבלת השחמה).
השלמת המנה:
מסדרים בתבנית את מנת האווז , יוצקים את הרוטב עד כסוי האווז , מכסים ברדיד אלומיניום ואופים (250°c) כ-40 דקות.
אופן ההגשה:
רצוי להגיש עם פירה במרכז הצלחת, עליו מניחים את האווז בצורת X , יוצקים מן הרוטב על המנה ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: השף ליאור למשטיין
שתף את המתכון
