הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג משמש יבש
½ ק"ג שזיף יבש
½ ק"ג בשר בקר מעורב עם קצת שומן כבש
1 כוס עלי נענע.
50 גר צנובר קצוץ
1 בצל סגול
½ כפית קינמון
½ כפית פלפל אנגלי טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון
½ כפית גרגרי כוסברה טחון
½ כפית כמון טחון
½ כפית אניס טחון
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 ביצה טריה
2 כפות פרורי לחם
לרוטב:
1 בצל סגול קצוץ דק
2 כוסות ציר מרק עוף( אפשר לעשות מאבקת מרק אבל להוסיף גם ¼ כוס שמן קנולה)
1 כפית כורכום טחון
2 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
4 שיני שום קצוץ דק
3 כפות דבש
2 כפות קורנפלור מהול בכוס מים קרים
50 גרם מחמאה
לקישוט 50 גר אגוזים שבורים מטוגנים
אופן ההכנה
להכניס את הפירות היבשים לקערה עם מים להשריה עד שיתנפחו כ-4 שעות
לגלען את השזיפים בעדינות ע"י חתך לאורך , להרחיב פתח במשמש עם האצבע .
לערבב את הבשר עם החומרים להכניס למקרר לחצי שעה.
להכין כדורים קטנים לפי הכמות של הפרי היבש (בגודל של זית גדול) משאר הבשר שנשאר
להכין כדורים קטנים עגולים ולהניח בצד .
להכניס בעדינות כל כדור לאחד מהפירות ולהניח על המגש.
להכין את הרוטב:
לטגן קלות את הבצל עם המחמאה עד שיצא שקוף בלבד להוסיף את המרק והתבלינים ולבשל עד לרתיחה להוסיף את הדבש ולערבב.
להכניס את הממולאים לסיר ומעל את הכדורים שנשארו במידה ואין מספיק נוזלים אפשר
להוסיף עוד מרק או מים רותחים.
לבשל עד לרתיחה נוספת ואז להקטין את האש ולבשל עם מכסה עד שהנוזל יצטמצם לרבע . לטעום ולשפר את הטעם . להוסיף את הקורנפלור לבשל עוד כ 10 דקות ולכבות את האש.
להגיש חם או קר עם קערה של אורז לבן. לפזר אגוזים מטוגנים מלמעלה.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
