הוראות הכנה
מרכיבים
למלית
4 תפוחי עץ חמצמצים,
קלופים מנוקים מליבות
ופרוסים דק.
2 כפות צימוקים
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון טחון
½ כפית עמילן תירס
(קורנפלור)
¼ כפית קליפת לימון מגורדת
6 עלי בצק פילו
2 כפות מרגרינה
מומסת.
½ כפית אבקת
סוכר לזרייה
תבנית חסינת חום
תרסיס שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
.1 מחממים תנור לחום בינוני גבוה (190°c)
.2 להכנת המלית: מערבבים את כל חומרי המלית יחד
.3 מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן, שוטחים
עלה אחד על משטח נקי ומברשים בכפית מרגרינה
מומסת. פורסים עליו עלה נוסף ומברשים גם אותו
בכפית מרגרינה. ממשיכים כך עם כל העלים.
.4 שוטחים את המלית על הבצק, ומותירים מרווח של
כ- 3 ס´מ משלושה צדדים. מגלגלים את
הבצק לגלילה ומסמנים חלוקה ל- .4
.5 משמנים את תבנית האפייה בתרסיס שמן, ומניחים
בה את הגלילה. אופים כ-20 דקות, או עד שהבצק
יזהיב, זורים אבקת סוכר ומגישים חם או קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
