הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג חזה עוף
6 ביצים
פרורי לחם (של ויטה ו/או של גריסיני)
מעט קמח לבן רגיל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
לפרוס את חזה העוף לרצועות בינוניות (שניצלונים) שיהיו דקות
להפריד את הביצים ל-2 קערות * חלמונים * חלבונים.
להכניס לקערת החלמונים את כל רצועות חזה העוף ולערבב כך שכל הבשר יצופה בצהוב של הביצה.
בקערה נפרדת מערבבים את פרורי הלחם עם מעט קמח לבן מצפים את כל רצועות העוף בפרורי הלחם טוב, טוב. מסדרים בצלחת שטוחה .
לקערת החלבונים מוסיפים 2 כפות מיונז, כף גדושה חרדל, פלפל שחור, כ- 3 שיני שום כתוש וכף אבקת מרק עוף (בשרי). טורפים את כל המרכיסבים לעיסה סמיכה ואם יש צורף מוסיפים כ-2 כפות מים .
בסיר טיגון עמוק ממלאים שמן (שיהיה גבוהה כמו לצי'פס) מחממים את השמן מאוד.
טובלים רצועה בבלילה של החלבונים ומיד לשמן החם.
רצועות השניצלים יצופו מיד ויקבלו צבע חום-זהוב לטגן רק עד לקבלת הצבע ומיד להוציא.
להניח על נייר סופג ולהיזהר שלא יגמר לפני שמגישים לשולחן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
