הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות של עוף טרי או יותר
למשרה של הביצים:
2-3 ביצים ,תלוי בגודל
2 כפות שמן זית
1 כף חרדל
2-3 שני שום קצוץ
1כוס בערך, של קמח לבן, או כפרי
מלח ופלפל שחור
חבילה קטנה של פרורי לחם, או מצה
פלפל אנגלי, גרגרי כוסברה טחונה, גרגרי קימל טחון ביחד כ-2 כפות
3 כפות אורגנו ובזיליקום יבש טחון (אפשר להכין כמות גדולה להאחסן בצנצנת )
שמן קנולה לטיגון עמוק.
אופן ההכנה
לבקש מהקצב שיחתוך לכם אותו לפרוסות בגודל ובעובי בנוני אחיד (מחזה 1 של עוף צריך
לצאת כ-4 מנות )
לשטוף את החזה ולייבש.
בקערה 1: לערבב את הביצים עם החרדל השמן והשום.
בקערה 2: לערבב את הקמח עם המלח והפלפל השחור
בקערה 2: לערבב את פרורי הלחם עם התבלינים (אפשר לשמור בצנצנת סגורה כמות יותר
גדולה).
לחמם מחבת רחבה עם שוליים גבוהים בשמן לפחות ½ מהתכולה של המחבת
לא למעוך או לדפוק את השניצלים הם אמורים להיות עבים כ-1 ס"מ . רק שיהיו ברוחב שווה
לקמח את השניצל היטב בקמח , להעביר לקערה של הביצים לטבול היטב ולהעביר לפרורי הלחם
לצפות מכל הצדדים .
לבדוק שהשמן רותח ולהכניס למחבת 2-3 שניצלים שיטגנו באותו העת להקטין את האש
לחצי ,לא להזיז את השניצל עד שהשוליים משחימים קלות ואז להפוך אותו לצד השני בזהירות.
להוציא את השניצל המוכן ולהניח על נייר סופג. להמשיך לטגן את שאר השניצלים.
להגיש חם עם פתיתים או אורז או ציפס וסלט ירקות טרי.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
