הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם "שקדי עגל" (לבלב, לבקש מהקצב להכין אותם), פרוסים דק כמו לשניצל
מעט שמן זית לצלייה
4 פרוסות "בריוש" או חלה
½ כוס פירות יער , קפואים
1 כוס סוכר
1 כוס מים
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף תרכיז פטל
1 כפית קורנפלור
¼ כוס ציר בקר (אפשר מקוביה טובה)
20 גרם מרגרינה "מחמאה" (מטעמי כשרות- במקור:חמאה)
אופן ההכנה
מרתיחים את המים והסוכר בסיר ביחד עם חומץ בלסמי, תערובת פירות היער וסירופ הפטל.
ממיסים כפית קורנפלור ב-2 כפות מים , בוחשים ומוסיפים לסיר, מרתיחים שוב, מורידים מן האש ומצננים. מביאים לרתיחה את ציר הבקר , בנפרד, מבשלים ומצמצמים עד למחצית.
מוסיפים את הציר המרוכז לסירופ שבשלנו מקודם ומביאים לרתיחה. מסירים מן האש מוסיפים את ה"מחמאה" ובוחשים עד קבלת מרקם אחיד ויפה.
צולים על מחבת נפרדת, במעט שמן זית, את שקדי העגל הפרוסים, כ-2 דקות מכל צד עד קבלת גוון מושחם.
צולים את ה"בריוש" (או החלה) על מחבת פסים או בטוסט עד השחמה.
להגשה:
מסדרים את פרוסות ה"בריוש" על הצלחת. מניחים מעל את שקדי העגל ויוצקים את רוטב פירות היער מלמעלה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: השף מוריס אביטן, מסעדת תמרה
שתף את המתכון
