חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שקדי עגל ברוטב פטריות יער
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"שקדי עגל" הם חלקים פנימיים של העגל -הכוונה ללבלב. טעמם רך ושומני כמו כבד אווז, brאך הם מכילים פחות מ-10% שומן. מכינים אותם בצליה קצרה (כ-2 דקות). עיקר המנה brהוא הכנת הרוטב והבסיס (טוסט לחם "בריוש" או דומה).
שקדי עגל ברוטב פטריות יער
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"שקדי עגל" הם חלקים פנימיים של העגל -הכוונה ללבלב. טעמם רך ושומני כמו כבד אווז, brאך הם מכילים פחות מ-10% שומן. מכינים אותם בצליה קצרה (כ-2 דקות). עיקר המנה brהוא הכנת הרוטב והבסיס (טוסט לחם "בריוש" או דומה).
הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם "שקדי עגל" (לבלב, לבקש מהקצב להכין אותם), פרוסים דק כמו לשניצל
מעט שמן זית לצלייה
4 פרוסות "בריוש" או חלה
½ כוס פירות יער , קפואים
1 כוס סוכר
1 כוס מים
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף תרכיז פטל
1 כפית קורנפלור
¼ כוס ציר בקר (אפשר מקוביה טובה)
20 גרם מרגרינה "מחמאה" (מטעמי כשרות- במקור:חמאה)
אופן ההכנה
מרתיחים את המים והסוכר בסיר ביחד עם חומץ בלסמי, תערובת פירות היער וסירופ הפטל.
ממיסים כפית קורנפלור ב-2 כפות מים , בוחשים ומוסיפים לסיר, מרתיחים שוב, מורידים מן האש ומצננים. מביאים לרתיחה את ציר הבקר , בנפרד, מבשלים ומצמצמים עד למחצית.
מוסיפים את הציר המרוכז לסירופ שבשלנו מקודם ומביאים לרתיחה. מסירים מן האש מוסיפים את ה"מחמאה" ובוחשים עד קבלת מרקם אחיד ויפה.
צולים על מחבת נפרדת, במעט שמן זית, את שקדי העגל הפרוסים, כ-2 דקות מכל צד עד קבלת גוון מושחם.
צולים את ה"בריוש" (או החלה) על מחבת פסים או בטוסט עד השחמה.
להגשה:
מסדרים את פרוסות ה"בריוש" על הצלחת. מניחים מעל את שקדי העגל ויוצקים את רוטב פירות היער מלמעלה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: השף מוריס אביטן, מסעדת תמרה
שתף את המתכון