הוראות הכנה
מרכיבים
4 עגבניות
2 פלפלים [הצבע לא משנה]
4 שני שום פרוסות
פלפל/מלח לפי הטעם
מעט פפריקה מתוקה, וחריפה
שמן זית
חצי כוס מים
4 או 5 ביצים
בצל אחד גדול קצוץ
מומלץ להוסיף מעט פלפל לבן עם התבלינים.
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל במחבת גדולה.
אחרי כ-5 ד' שהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השום למחבת ומערבבים היטב
בזמן הטיגון, חותכים את העגבניות ואת הפלפלים לקוביות [הגודל לא קבוע כל אחד לפי טעמו]
חשוב להניח את העגבניות ואת הפלפלים בקערות נפרדות.
לאחר מכן, שהבצל כבר עשוי, מוסיפים את הפלפלים למחבת ומטגנים עוד 5 דקות.
מוסיפים את העגבניות, ומערבבים היטב.
בשלב זה מתחילים להוסיף את התבלינים בזה אחר זה.
אחרי שסיימתם לתבל, מבשלים על אש קטנה במשך 5 דקות נוספות, ולאחר מכן מוסיפים
את המים ומערבבים היטב.
לאחר שהחומרים מקבלים מרקם אחיד, עושים בורות קטנים עד לתחתית
המחבת עם כף העץ, ושוברים את הביצים בזהירות לתוכם.
מוסיפים עוד קצת פלפל ומלח על הביצים, ומכסים. משאירים לבישול על אש קטנה כ-10 דק'
נוספות.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
