הוראות הכנה
מרכיבים
¼ ק"ג תרד קצוץ
150 גרם קוביות גבינה בולגרית
4 ביצים
לרוטב:
¼1 כוסות חלב
1 כף קמח
25 גרם חמאה
גרידה מ-¼ אגוז מוסקט
שן שום קצוצה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל- 170°c .
מרתיחים את החלב בסיר. בסיר נוסף ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח לחמאה ומערבבים. מוסיפים את החלב המורתח לתערובת, מערבבים עד הסמכה. מתבלים לפי הטעם ומסירים מן האש.
כאשר התערובת מתקררת מעט, מוסיפים את התרד והגבינה ומערבבים.
מניחים את התערובת בכלי חסין אש ויוצרים 4 גומות. לתוך כל גומה יוצקים ביצה (מבלי לפגוע בשלמות החלמון) ומכניסים לתנור לאפיה (170°c) למשך 25 דקות.
מוציאים מן התנור, מקררים מעט ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: שף ענת שמעוני, ממטרו
שתף את המתכון
