הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים אן שקית שמרית
2 ביצים טרופות
1/3 כוס שמן
3 כפיות מלח
1/2 כוס סוכר
11/2 כוסות מים פושרים
לעיטור:1 חלמון+כף מים
שומשום או פרג
אופן ההכנה
מתפיחים את קוביית השמרים עם מעט מים פושרים וכף סוכר
את שאר החומרים שמים בקערה ויוצרים גומה
מערבבים עם השמרים ולשים לבצק
מתפיחים עד להכפלת גודל הבצק
מחלקים ל-6 חלקים שווים(2 חלות)
כל כדור בצק מגלגלים לאורך וכל שלושה קולעים לצמה ומשהים להתפחה נוספת
אחרי ההתפחה מברישים בביצה ומפזרים שומשום או פרג.
אופים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
לחמם תנור מראש ל 180 מעלות
חצי שעה אפייה בתנור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
