הוראות הכנה
מרכיבים
שמן לטיגון
6 שוקי עוף
מלח
5-6 שיני שום, פרוסות
4-5 עגבניות, חתוכות לקוביות
1 כפית פריקה מתוקה
½1 כוסות מרק עוף צח
1 כפית זרעי כמון
זיתים ירוקים מזן סורי במשקל שווה למשקל השוקיים
5 גבעולי כוסברה
להגשה:
לימונים כבושים
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
מחממים כרבע כוס שמן בסיר. מתבלים את השוקיים במלח ומטגנים היטב מכל הצדדים.
מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר את השום ומטגנים כדקה, בלי שהשום יישרף.
מוסיפים את העגבניות ואת הפפריקה ומבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים את המרק, הכמון ואת שוקי העוף. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה.
בינתיים מגלענים את הזיתים. שמים בסיר קטן, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומסננים.
מחזירים את הזיתים לסיר וחוזרים על הפעולות עוד פעמיים.
מוסיפים את הזיתים ואת הכוסברה לסיר, מכסים ומבשלים חצי שעה נוספת.
מוסיפים לימונים כבושים וכוסברה קצוצה, מבשלים עוד 5 דקות ומגישים.
מגיש:
מקור: יעל - מאגר מתכונים דינמו
שתף את המתכון
