חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל צלעות טלה ברימונים על מצע פירה ערמונים ודלעת ומרמלדת חבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל צלעות טלה ברימונים על מצע פירה ערמונים ודלעת ומרמלדת חבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג צלעות טלה (12 צלעות מחוברות)
1 ליטר ציר טלה (אפשר גם מים רותחים)
¼ כוס שמן קנולה
2 מסמרי ציפורן
1 מקל קינמון חצוי
1 כוס סילאן
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1 כוס יין אדום מתוק
שמן קנולה
לפירה: 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
100 גרם ערמונים קלויים, קלופים ושבורים
1 כפית מלח
1 כף סוכר חום
לריבה: 100 גרם חבושים קלופים וחתוכים גס
100 גרם סוכר חום
2 תרמילי הל
2 מסמרי ציפורן
1 כוכב אניס
אופן ההכנה
במחבת מחממים שמן קנולה. סוגרים את הצלעות היטב ומניחים בצד. יוצקים את הציר למחבת ומביאים לרתיחה תוך גירוד תחתיתה בכף עץ. מחזירים את הצלעות ומוסיפים את יתרת המרכיבים של התבשיל. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד כדי ריכוך וצמצום הנוזלים לכדי שליש.
לפירה: מבשלים את הדלעת במים עד לריכוך. מסננים את הדלעת ומערבבים עם הסוכר, מחצית כמות הערמונית והמלח. טוחנים לקבלת פירה בעל מרקם חלק.
לריבה: מבשלים את כל המרכיבים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים בין 40 דקות לשעה.
להגשה: מסדרים את הפירה במרכז הצלחת. מניחים מעל את הצלעות כאשר הן נשענות אחת על השנייה כמו כתר (3 צלעות לסועד). יוצקים מעט מהרוטב על הצלעות ומסביב לפירה. על הרוטב שמסביב מניחים מעט מרמלדת חבושים. מפזרים את הערמונים שנותרו ומניחים פרח פטרוזיליה בצמרת הצלעות.
מגיש: dylam
מקור: שפים בני כהן ועידן הלפרין ממסעדת בודגה
שתף את המתכון