הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצה:
½ ק"ג בשר טחון
2 כפות פירורי לחם
3 ביצים
1 בצל מגורר על פומפיה
1 כף אבקת מרק פטריות
2 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
½ כרוב ירוק חתוך לחתיכות
לרוטב:
שמן זית לטיגון
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום חתוכות
רסק מ- 3 עגבניות
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
4-5 טיפות טבסקו
אופן ההכנה
בקערה מערבבים בשר טחון עם בצל, ביצים, פירורי לחם, אבקת מרק פטריות, פטרוזיליה טרייה, שום כתוש, מלח, פלפל וטבסקו עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצרים כדורים קטנים. בסיר כבד מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום. מוסיפים רסק עגבניות טריות, רסק עגבניות מקופסה, כוס מים רותחים, מלח, פלפל וטבסקו ומביאים לרתיחה. חותכים את הכרוב לרצועות מוסיפים לרוטב ומנמיכים את האש.
מניחים בזהירות את כדורי הבשר על הרוטב עם הכרוב, מכסים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך שעה. ניתן להוסיף לתבשיל ¼ כוס אורז או ריבועי תפוחי אדמה לפני הכנסת הקציצות.
מגיש:
מקור: שום פלפל שמן זית
שתף את המתכון
