הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
750 גרם בשר עגל טחון
1 בצל מגורר
1 שן שום, כתושה
1 ביצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
שמן קנולה לטיגון
מלח, פלפל
2 חצילים, פרוסים לאורך בעובי 1 ס"מ
4 עגבניות, קצוצות גס כלי עבודה:
קערה, 2 מחבתות, 2 צלחות, נייר סופג, סיר רחב עם מכסה X 2, כף עץ, ספטולה, מזלג
כלי הגשה:
צלחת עמוקה
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הבשר, הבצל, השום, הביצה, הפטרוזיליה, מלח ופלפל. מוסיפים ככף מים ולשים את התערבות עד שהיא הופכת עיסתית.
מחממים מעט שמן במחבת כבדה. יוצרים מתערובת הבשר קציצות מאורכות ומטגנים משני הצדדים.
במקביל מחממים שמן במחבת כבדה נוספת ומזהיבים את פרוסות החצילים היטב, משני הצדדים. מעבירים למצע של נייר סופג ובוזקים במלח.
עורמים שכבות בסיר כבד- שכבה ראשונה של חצילים, עלייה שכבת קציצות ומעל שכבה של עגבניות קצוצות. מתבלים במלח ופלפל וחוזרים על הפעולה.
מבשלים, מכוסה, על אש קטנה מאוד כ-6 שעות. אפשר גם להכניס לתנור שחומם ל- 120 מעלות למשך אותו פרק זמן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
