חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי וחומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל קציצות בשר עם ארטישוק ירושלמי וחומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
1 ק"ג בשר טחון באיכות טובה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה וצרור כוסברה קצוצים
1 ביצה
מעט בורגול לאחר השריה במים
פלפל, מלח
לתבשיל:
5 שיני שום
8 בצלים קטנים
150 גרם לימון כבוש קצוץ
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף
3 כוסות מים
צרור כוסברה קצוצה
כפית מלאה של כורכום
קורט כמון
350 גר חומוס (שהושרה יום קודם)
מלח, פלפל שחור
מיץ לימון משני לימונים
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים קציצות ומניחים בתבנית מעט משומנת.
מטגנים מעט את הקציצות (בסיר עם שמן זית) ומחזירים לתבנית.
מטגנים מעט את הבצל והשום (באותו סיר), מכניסים את הארטישוק ומטגנים שתי דקות נוספות.
מוסיפים את הלימון הכבוש, החומוס והתבלינים, ואחריהם את המים.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
מכניסים את הקציצות ומבשלים כ-35 דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה חמש דקות נוספות.
מגיש: anatov
מקור: לה גוטה
שתף את המתכון