הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
1 ק"ג בשר טחון באיכות טובה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה וצרור כוסברה קצוצים
1 ביצה
מעט בורגול לאחר השריה במים
פלפל, מלח
לתבשיל:
5 שיני שום
8 בצלים קטנים
150 גרם לימון כבוש קצוץ
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף
3 כוסות מים
צרור כוסברה קצוצה
כפית מלאה של כורכום
קורט כמון
350 גר חומוס (שהושרה יום קודם)
מלח, פלפל שחור
מיץ לימון משני לימונים
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים קציצות ומניחים בתבנית מעט משומנת.
מטגנים מעט את הקציצות (בסיר עם שמן זית) ומחזירים לתבנית.
מטגנים מעט את הבצל והשום (באותו סיר), מכניסים את הארטישוק ומטגנים שתי דקות נוספות.
מוסיפים את הלימון הכבוש, החומוס והתבלינים, ואחריהם את המים.
מביאים לרתיחה, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
מכניסים את הקציצות ומבשלים כ-35 דקות.
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה חמש דקות נוספות.
מגיש:
מקור: לה גוטה
שתף את המתכון
