הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם שעועית לבנה שהורתחה במשך 10 דקות.
2 בצלים גדולים חתוכים קטן
2 חבילות כוסברה יפות וטריות
מים לכיסוי השעועית
¼ כוס שמן קנולה לטיגון
10 קוביות בשר גולש.
1 קופסת רסק עגבניות 280 גרם
תבלינים: מלח, פלפל שחור - לפי הטעם,
1 כף פפריקה אדומה
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף..
קוסקוס דק מהיר הכנה.
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.שמים בסיר לחץ את השמן ומטגנים את הבצל החתוך עד להזהבה קלה.
2.מוסיפים לבצל את חתיכות הבשר ומטגנים אותן עד לסגירה.
3.מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
4. מנמיכים את האש ומערבבים את תערובת הבצל , הבשר והכוסברה במשך כ 15 דקות עד שמתקבלת מעין עיסה ירוקה עם הבשר.
5. מוסיפים את השעועית הרתוחה. מערבבים עד שהתערובת הירוקה עוטפת את השעועית.
6.מוסיפים מים פי 2 מגובה השעועית בסיר.
מוסיפים למים את רסק העגבניות והתבלינים ( בלי המלח) ומביאים לרתיחה.
סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים במשך כשעה.
בתום הבישול מוסיפים מלח לפי הטעם.
אם השעועית עדיין לא רכה להמשיך ולבשל במשך זמן נוסף עד לריכוך השעועית.להכין את הקוסקוס לפי ההוראות.
לשים קוסקוס בצלחות אישיות ואת השעועית מעל - כל אחד ומידת הסמיכות הרצויה לו.
הערה: לסיר שעועית צריך לפחות 3 שקיות של קוסקוס.
מגיש:
מקור: לא ידוע
שתף את המתכון
