הוראות הכנה
מרכיבים
8 תחתיות ארטישוק
קמח לקימוח
½ כוס שמן לטיגון
למלית: 1 פרוסת לחם
½ ק"ג בשר בקר טחון
3 שיני שום כתושות
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס
¼ כפית כוסברה טחונה
לרוטב: 3 שיני שום כתושות
צרור כוסברה קצוצה דק
1 כוס יין לבן
½1 כוסות מרק עוף
מיץ מלימון אחד
3 כפות דבש
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
להכנת המלית משרים לחם עם מים לשלוש דקות. מוציאים, סוחטים ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים את תחתיות הארטישוק במלית ומקמחים. מנערים את עודפי הקמח. מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את התחתיות כאשר צד הבשר כלפי מטה. לאחר הזהבה הופכים ומזהיבים גם את הצד השני.מוציאים ומניחים בצד.
להכנת הרוטב מחממים את השמן שנותר בסיר. מטגנים את השום במשך מספר שניות. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים ביחד כדקה. מוסיפים את היין ואחרי דקה גם את מרק העוף, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל הלבן. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מחזירים את תחתיות הארטישוק לסיר בשכבה אחת. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
מגישים חם על אורז לבן עם מעט רוטב מעל.
מגיש:
מקור: רות אוליבר
שתף את המתכון
