חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תחתיות ארטישוק ממולאות בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8 תחתיות ארטישוק
קמח לקימוח
½ כוס שמן לטיגון
למלית: 1 פרוסת לחם
½ ק"ג בשר בקר טחון
3 שיני שום כתושות
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס
¼ כפית כוסברה טחונה
לרוטב: 3 שיני שום כתושות
צרור כוסברה קצוצה דק
1 כוס יין לבן
½1 כוסות מרק עוף
מיץ מלימון אחד
3 כפות דבש
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
להכנת המלית משרים לחם עם מים לשלוש דקות. מוציאים, סוחטים ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים את תחתיות הארטישוק במלית ומקמחים. מנערים את עודפי הקמח. מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את התחתיות כאשר צד הבשר כלפי מטה. לאחר הזהבה הופכים ומזהיבים גם את הצד השני.מוציאים ומניחים בצד.
להכנת הרוטב מחממים את השמן שנותר בסיר. מטגנים את השום במשך מספר שניות. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים ביחד כדקה. מוסיפים את היין ואחרי דקה גם את מרק העוף, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל הלבן. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מחזירים את תחתיות הארטישוק לסיר בשכבה אחת. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
מגישים חם על אורז לבן עם מעט רוטב מעל.
מגיש: dylam
מקור: רות אוליבר
שתף את המתכון