הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחים ירוקים חמוצים
20 גרם חמאה
למילוי:
¼ כוס תותים מיובשים, קצוצים
¼ כוס צימוקים ( לא חשוב הצבע)
¼ כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
2 כפות דבש
2 כפות סוכר חום
קורט אגוז מוסקט
קורט קינמון
לרוטב:
400 גרם יוגורט
3 כפות ג'ינג'ר כבוש ( כו לסושי)
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
מגלענים את התפוחים, בלי לקלוף אותם, בעזרת כפית ( והכי נח - כף פריזיאן). מגדילים את החלל שבמרכז התפוח כדי לפנות עוד מקום למילוי ( בלי להגדיל יותר מידי את הפתחים)
חותכים פרוסת רוחב דקה מתחתיתו של כל תפוח, כדי שהתפוחים יעמדו בצורה יציבה.
בסכין חדה חורצים חריץ רוחבי לא עמוק בקליפתו של כל תפוח, סביב למרכז התפוח ( החריץ יאפשר לתפוח להתרחב מעט בזמן האפייה, בלי שהקליפה תתפוצץ).
מערבבים את חומרי המילוי בקערית , מניחים את התפוחים בתבנית שתכיל אותם בצפיפות וממלאים אותם אותם בתערובת.
מניחים על כל תפוח קוביית חמאה.
אופים את התפוחים בחום של 180 מעלות, עד שהם מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם
(כ-45 דקות).
בזמן שהתפוחים בתנור, מכינים את הרוטב:
במעבד מזון קטן מעבדים בכמה פעימות את היוגורט עם הג'ינג'ר הכבוש והסוכר
(הג'ינג'ר צריך להיות קצוץ לפיסות קטנות, ולא טחון לגמרי. אפשר לקצוץ אותו גם בסכין חדה ולערבב עם היוגורט והסוכר).
להגשה:
מחלקים את הרוטב ל-4 צלחות עמוקות. מניחים על הרוטב את התפוחים. יוצקים על היוגורט
סביב לתפוח את את הנוזלים שהצטברו בתבנית שבה נאפו התפוחים.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון
