חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תפוחי אדמה אפויים בשום, רוזמרין ו...אפונה.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מעולה, שקבלתי מאיש מעולה. תפוחי אדמה יש לכולנו בבית, בניגוד לכל מני מצרכים שבמהלך השבוע נגמרו, אז.. מתכון לעת צרה. תהנו.
תפוחי אדמה אפויים בשום, רוזמרין ו...אפונה.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מעולה, שקבלתי מאיש מעולה. תפוחי אדמה יש לכולנו בבית, בניגוד לכל מני מצרכים שבמהלך השבוע נגמרו, אז.. מתכון לעת צרה. תהנו.
הוראות הכנה
מרכיבים
6- תפוחי אדמה בינוניים
1- בצל פרוס לעיגולים/חצאים
אפונה (לא מקופסת שימורים!), טוב נו.. רק אם אין ברירה.
פירורי לחם.
2- ראשי שום
רוזמרין
שמן זית
שקית(בלי חורים!!)
וכמובן.. מלח ופלפל.
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה, קוביות, רבעים, הכל הולך.
מכניסים לסיר ומבשלים כרבע שעה.
בנתיים כשהאדונים מתבשלים, מטגנים קלות את האפונה עם הבצל,
ולאחר מכן כותשים שום.
כן, בלי פחד. את הראש כולו.
נקח כוס, ולתוכה נכניס את השום הכתוש(זכרו- כל הראש)+שמן זית+רוזמרין+מלחפלפל ונערבב עד לתערובת אחידה.
בתום רבע השעה נכניס את תפוחי האדמה לשקית, ובתוך השקית נשפוך את הרוטב שהכנו מבעוד מועד.
נעסה היטב, כך שכל תפוד יקבל את תשומת הלב המגיעה לו, ולאחר מכן נשפוך הכל לתוך התבנית שלנו.
מעל תפוחי האדמה נפזר את האפונה והבצל המטוגנים שלנו, על הכל נפזר פירורי לחם, ומסביב נפזר את שיני השום של הראש השני. אפשר כמו שהן עם הקליפה, ואפשר שלא. נתון לשיקולכם.
את כללללל זה- לתנור עד שהחברס נאפים היטב.
למי שיש אפשרות לגריל, מומלץ לקראת הסוף.
מגיש: lilo
מקור: איש יקר מאוד..
שתף את המתכון