הוראות הכנה
מרכיבים
6- תפוחי אדמה בינוניים
1- בצל פרוס לעיגולים/חצאים
אפונה (לא מקופסת שימורים!), טוב נו.. רק אם אין ברירה.
פירורי לחם.
2- ראשי שום
רוזמרין
שמן זית
שקית(בלי חורים!!)
וכמובן.. מלח ופלפל.
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה, קוביות, רבעים, הכל הולך.
מכניסים לסיר ומבשלים כרבע שעה.
בנתיים כשהאדונים מתבשלים, מטגנים קלות את האפונה עם הבצל,
ולאחר מכן כותשים שום.
כן, בלי פחד. את הראש כולו.
נקח כוס, ולתוכה נכניס את השום הכתוש(זכרו- כל הראש)+שמן זית+רוזמרין+מלחפלפל ונערבב עד לתערובת אחידה.
בתום רבע השעה נכניס את תפוחי האדמה לשקית, ובתוך השקית נשפוך את הרוטב שהכנו מבעוד מועד.
נעסה היטב, כך שכל תפוד יקבל את תשומת הלב המגיעה לו, ולאחר מכן נשפוך הכל לתוך התבנית שלנו.
מעל תפוחי האדמה נפזר את האפונה והבצל המטוגנים שלנו, על הכל נפזר פירורי לחם, ומסביב נפזר את שיני השום של הראש השני. אפשר כמו שהן עם הקליפה, ואפשר שלא. נתון לשיקולכם.
את כללללל זה- לתנור עד שהחברס נאפים היטב.
למי שיש אפשרות לגריל, מומלץ לקראת הסוף.
מגיש:
מקור: איש יקר מאוד..
שתף את המתכון