הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם תפוחי אדמה לבנים (כ-6 יח')
1 שמנת לבישול (15%)
4 קוביות בזיליקום קפוא
2 כפיות שום מרוסק קפוא
1 כף שמיר קצוץ טרי
3 כפות שמן זית
1 כפית אבקת מרק בצל
1 כפית מלח
100 גרם פתיתי גבינה צהובה
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל- 200°c..
הכנת תפוחי האדמה:
לבשל במיקרוגל בצורה הבאה: לסדר את תפוחי האדמה כמו פרח על צלחת המיקרוגל. לכסות בכסוי פלסטי ,המיוחד למיקרוגל, ולהפעיל בעוצמה מלאה 4 דקות. להפוך את תפוחי האדמה על צדם השני ולחזור על הפעולה. לסובב את תפוחי האדמה, כך שהצד שפנה למרכז ה"פרח", יפנה החוצה, להפעיל את המיקרוגל ל- 2 דקות נוספות. להוציא ולקרר. בינתיים להכין את הרוטב:
במעבד מזון עם להב פלדה, להכניס את השמנת, הבזיליקום, השום, השמיר, אבקת מרק בצל ו-3 כפות שמן זית. להפעיל ערבוב כ-1 דקה לקבלת תערובת אחידה.
לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות בעובי כ-½1 ס"מ (עם סכין חדה מורטבת במים), לסדר את הפרוסות ,בצלחת אפיה עגולה במעגלים, לצקת את הרוטב על פרוסות תפוחי האדמה עד כסוי מלא.
לאפות 20 דק' בחום 200°c - לפתוח את דלת התנור בזהירות,ולהוסיף את פתיתי הגבינה על תפוחי האדמה בתבנית. לסגור את דלת התנור ולהמשיך לאפות עוד 10 דק' עד שתפוחי האדמה יהיו מושחמים יפה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
