הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל פרוס לרצועות
1 כף שמן זית
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
½ כוס מים
½ כוס יין אדום
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 כפיות רוטב סויה
לקישוט:
¼ צרור עירית טרייה קצוצה דק
1 כף זרעי שומשום קלוי (הקלייה נעשית במחבת חמה ללא שמן, עד שזרעי השומשום משנים מעט את צבעם ומשחימים)
אופן ההכנה
במחבת מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים לטגן עוד 3 דקות, לאחר מכן מוסיפים את הנוזלים: מים והיין, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ- 20 דקות, לאחר מכן מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים, בודקים תיבול ומתקנים במידת הצורך ומורידים מהאש, מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים מעל את העירית הקצוצה ומפזרים את זרעוני השומשום הקלוי ומגישים.
מגיש:
מקור: אוסף מתכונים אישי+תוספות שלי
שתף את המתכון
