הוראות הכנה
מרכיבים
8-10 תפוחי אדמה
1 ליטר חלב
מים
אבקת מרק בטעם עוף
½ חב' חמאה
פפריקה מתוקה
200 ג' גבינה צהובה מגוררת
לרוטב:
½ קופסת פטריות או 200 ג' שמפניון טריות
1 תיבולית שום ופטרוזיליה
אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במים + חלב+ כף א. מרק.
לאחר שמתקררים חותכים לפרוסות בעובי כ ½ ס"מ ומסדרים בתבנית בשורות אחד על השני.
מפזרים בין תפוחי האדמה מעט קוביות חמאה, למעלה מפזרים פפריקה אדומה מתוקה ומעליה את הגבינה הצהובה.
מכניסים לתנור בחום בינוני / גבוה כ- 35 דקות.
לרוטב:
מטגנים את הפטריות מתובלות באגוז מוסקט.
מבשלים שמנת מתוקה + תיבולית, רגע לפני הרתיחה מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאד כ- 5 7 דקות.
כאשר הגבינה הצהובה על תפוחי האדמה שבתנור מזהיבה, שופכים על התבנית את הרוטב ואופים עוד כ- 5- 10 דקות נוספות.
מגיש:
מקור: שלומית מושקוביץ-כפר מסריק
שתף את המתכון
