חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תפוחי אדמה מחוררים וממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תפוחי אדמה מחוררים וממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 תפוחי-אדמה גדולים ומאורכים
מעט שמן
בצל גדול חתוך לקוביות
מלח לטעם
1 כפית גבישי שום
פפריקה אדומה חריפה לטעם
2 כוסות מים
½1 כוסות עיסת בשר טחון ומתובל (כמו לקציצות)
כף פריזאית
סיר
תבנית אפייה חסינת אש
אופן ההכנה
1. קולפים את תפוחי-האדמה ומוציאים מתוכם כדורים גדולים בעזרת
כף פריזאית, במרחקים של 2 ס"מ זה מזה
2. שומרים את הכדורים
3. מזהיבים את הבצל בשמן בסיר שטוח, מוסיפים את התבלינים והמים
תוך בחישה מתמדת ומביאים לרתיחה
4. ממלאים כל גומה בתפוחי-האדמה בכפית גדושה ממלית הבשר
5. מכניסים לרוטב את תפוחי-האדמה הממולאים ואת הכדורים שהוצאו, מתוכם
6. משארית מלית הבשר צרים כדורים קטנים ומכניסים לתבשיל
7. יש להקפיד שהרוטב יכסה את כל התבשיל
8. מבשלים על להבה נמוכה מאוד בסיר מכוסה היטב עד שתפוחי-האדמה מתרככים
9. בתאבון
הערה: תבשיל זה אפשר לאפות בכלי חסין חום בתא אפייה בתנור
שחומם מראש, במשך כשעה בחום בינוני של 180°c במחצית השעה הראשונה יש לכסות
בנייר אלומיניום
מגיש: סיטרין
מקור: מרכז ההדרכה תנובה
שתף את המתכון