הוראות הכנה
מרכיבים
6 תפוחי אדמה אפויים (בוחרים תפוחי אדמה בגודל אחיד)
250 גר' נקניקיות פרוסות לעובי של 1 ס"מ
כף שמן
100 גר' פסטרמה מעושנת חתוכה לרצועות דקות
כוס גריגרי תירס
½ כוס מיונז
כף חרדל
זרעוני קימל או כוסברה קלויים
רדיד אלומיניום
תבנית אפייה
מחבת
אופן ההכנה
1. חורצים צלב במרכז תפוחי האדמה
2. עוטפים ברדיד האלומיניום
3. אופים כשעה בחום גבוה - 200°c
4. את הנקניקיות הפרוסות מטגנים במעט שמן כ-2 דקות
5. מוסיפים את רצועות הפסטרמה וגרגרי התירס
6. מורידים מן האש
7. מערבבים את המיונז עם החרדל, מקפלים עם תערובת הנקניקיות
8. מוציאים מהתנור, מרחיבים את הצלב בתפוחי האדמה האפויים, כדי שיהיה נוח למלא
9. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת, מפזרים מעל זרעוני קימל/כוסברה
10. עוטפים בשנית ברדיד האלומיניום
11. מחממים בתנור 5 דקות בחום בינוני 180°c
12. מגישים עם סלט ירוק
13. בתאבון
מגיש:
מקור: אלינוער רבין
שתף את המתכון
