הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
10 תפוחי אדמה בינוניים נוטים לקטן (170 גרם כל אחד, לא יותר, סך הכל: 1.7 קילו . אם בוחרים אותם קטנים, הרוטב יצפה כל אחד מהם היטב ולא יהיה מצב של "הרבה מדי סופגנייה ופחות מדי ציפוי טעים" )
3 כפות שמן זית
50 גרם שום טרי כתוש הרגע (ראש שום גדול אחד)
1 כף מחוקה פטרוזיליה מיובשת
2 כפיות מחוקות כורכום
1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
1/2 כפית מחוקה מלח
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. רוחצים את תפוחי האדמה עם הקליפה וצולים אותם בשלמותם בתנור עד שהם רכים למחצה.
2. מכינים רוטב בקערה עמוקה מכל שאר המצרכים. מערבבים היטב.
3. כשתפוחי האדמה מוכנים, חוצים אותם לארבע לאורכם, כולל הקליפה, שמים אותם בקערה עם הרוטב ומערבבים היטב, כדי שהרוטב יצפה אותם טוב טוב.
4. מכניסים אותם (על מצע של נייר אפייה) לתבנית תנור המחומם מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס, למשך 20 דקות, או עד שהם תופסים צבע ג' ינג'י עמוק וציפוי פריך וקרנצ'י.
הערה: אפשר כמובן לצלות אותם בתנור מבלי לרכך אותם מראש, ואז אופים אותם במשך קצת יותר מחצי שעה. הסיבה שטניה מעדיפה לא להתעצל עם שלב הריכוך הראשון שלהם, היא כדי לא לצלות אותם יותר מדי זמן עם השמן, כי השמן (כל שמן) מתפרק בטמפרטורות גבוהות ויוצר טוקסינים. ככה או ככה, הם משגעים!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
