הוראות הכנה
מרכיבים
8 תפוחי אדמה קטנים (ל -2 מנות)
מעט שמן זית
מלח גס לתבנית (סביב תפוחי האדמה)
אופן ההכנה
לבשל את תפוחי האדמה במים (עד כסוי) במשך 20 דקות מן הרתיחה על אש בינונית.
לסנן את המים ולהוציא את תפוחי האדמה שיתקררו מעט.
לחמם את תנור האפייה ל- 200°c. (למנה קטנה אפשר לאפות בתנור "טוסטר אובן").
לשים מעט שמן זית בצלוחית קטנה ולטבול את תפוחי האדמה כך שיצופו בשכבה דקה של שמן זית. לסדר את תפוחי האדמה במרכז התבנית ולפזר מלח גס בנדיבות מסביב להם. (האזור של תפוחי האדמה נשאר ללא מלח) אפשר לזרות מעט מן המלח הגס גם על תפוחי האדמה (ממש מעט).
לאפות 30 דקות עם דלת תנור סגורה! (חשוב כי פעולת היבוש של המלח נעשית כך)
עם גמר האפייה להוציא לצלחת ההגשה (להסיר מלח מיותר מתפוחי האדמה- מספר גרגירים יכולים להשאר).
להגיש חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון
