הוראות הכנה
מרכיבים
תפוחי עץ בשלים לא קלופים כמס' הסועדים
לרוטב שמספיק ל-4 תפוחים:
חצי כוס יין אדום מתוק
כף גדושה סוכר
כפית גדושה קינמון טחון
מעט צימוקים
מעט אגוזי מלך קצוצים
תנור מחומם מראש ל-180 מעלות
תבנית אפיה
נייר אפיה
אופן ההכנה
מרוקנים את ליבת התפוחים, חופרים בעזרת סכין ממרכז התפוח עד למעט מעל התחתית
למעין כוס צרה - מנקים מגרעינים.
מרתיחים את היין עם הסוכר והקינמון עד להמסה
מסדרים את התפוחים בתוך תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
יוצקים במרכז כל תפוח מהרוטב עד ל 3/4 מגובהו, מוסיפים אגוזים
וצימוקים. אופים בתנור כחצי שעה עד לריכוך ומגישים חם.
אפשרות: להגיש לצד גלידה לייט (או רגילה אך כמובן נוספות קלוריות).
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
