הוראות הכנה
מרכיבים
1. ק"ג תפוח עץ
אבקת סוכר
רוטב טופי:
200 גר' סוכר
125 מ"ל מים
125 מ"ל שמנת מתוקה או מים חמים
אופן ההכנה
ממיסים את הסוכר עם 125 מ"ל מים ומבשלים עד לקבלת קרמל זהוב.
מורידים מהאש ומוסיפים לקרמל החם את השמנת או המים החמים,תוך ערבוב עדין, בשלב הזה הקרמל עשוי "לקפוץ", הזהרו והתרחקו מהסיר.
אופן ההגשה:
מגלענים עם כף ,פריזיאן או תפוחן את כל הגרעינים של תפוח העץ, כך שיתקבל "חור" במרכז כל צלחת.
חותחים את התפוח לפרוסות, צולים את התפוחים בגריל וכשהופכים בוזקים אבקת סוכר.
מגישים מניפת פרוסות תפוח עץ ועליהם יוצקים רוטב טופי.
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון
