חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אוזני המן מבצק מיוחד- פרסבורגר במלית אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אוזני המן מבצק מיוחד- פרסבורגר במלית אגוזים brמתכון אוזני המן מבצק מיוחד של השף-קונדיטור הנס ברטלה. brבנוסף למתכון הרגיל מובאת גם גם גרסה ללא סוכר לבצק ולמילוי האגוזים br*** טיפ "שמרית" brאפשר להפוך כל בצק לבצק ללא סוכר ע"י שימוש ב"כמו סוכר" ביחס המרה של: br160 גר' "כמו סוכר" = 190 גר' סוכר רגיל = 210 גר' סוכר חום br
אוזני המן מבצק מיוחד- פרסבורגר במלית אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אוזני המן מבצק מיוחד- פרסבורגר במלית אגוזים brמתכון אוזני המן מבצק מיוחד של השף-קונדיטור הנס ברטלה. brבנוסף למתכון הרגיל מובאת גם גם גרסה ללא סוכר לבצק ולמילוי האגוזים br*** טיפ "שמרית" brאפשר להפוך כל בצק לבצק ללא סוכר ע"י שימוש ב"כמו סוכר" ביחס המרה של: br160 גר' "כמו סוכר" = 190 גר' סוכר רגיל = 210 גר' סוכר חום br
הוראות הכנה
מרכיבים
· 500 גרם קמח (½3 כוסות) (רצוי שטיבל 2- לא חובה)
· ½ שקית או ½ קוביה שמרית
· 3 כפות סוכר (50 גר')
- לבצק ללא סוכר מחליפים את הסוכר ב-40 גרם "כמו סוכר"
( 2 חלמונים (ביצה מספר 2)
· חלב ½ כוס פחות 2 כפות (100 מ"ל)
· 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
· ¼ כפית מלח
· 1 כפית תמצית וניל
מלית אגוזי מלך (עם סוכר):
· 350 אגוזי מלך טחונים דק
· סוכר - 1 כוס ועוד 2 כפות (220 גר')
· 100 גרם מים רותחים (1/2 כוס פחות 2 כפות)
· 3 כפות ריבת משמש
· 2 כפות רום או ברנדי (לא חובה)
· גרידה מ ¼ לימון ו-½ תפוז
· ¼ כפית אבקת קינמון
למלית אגוזים ללא סוכר:
· 350 גרם אגוזי מלך טחונים דק
· 180 גרם "כמו סוכר"(תחליף סוכר)
· 100 מ"ל מים רותחים (1/2 כוס פחות 2 כפות)
· ½ כפית אבקת קינמון
· גרידה מ-¼ לימון
· גרידה מ-¼ תפוז
אופן ההכנה
מערבבים את השימרית עם הקמח. בשימוש עם קוביה מפוררים את הקוביה לקמח.
מערבבים את כל החומרים ולשים עם וו לישה בצורת גיטרה במשך 6 דקות, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים.
הכנת המלית:
מערבבים את כל החומרים היטב ומקררים שעה.
הכנת אוזני ההמן:
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (לא עבה), קורצים עיגולים עם קורץ עגול בקוטר בין 8-10 ס"מ .
מורחים את הקצוות של הבצק עם ביצה טרופה, מניחים את המלית בעזרת כפית באמצע עיגול הבצק (לא כמות גדולה מדי אחרת הבצק לא ייסגר), ומהדקים את קצוות הבצק כלפי מעלה בצורת משולש (אוזן). מורחים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה על מגש מרופד עם נייר אפייה במשך שעה אחת.
מחממים תנור ל-180°c, מורחים שוב בביצה את משולשי הבצק ואופים במשך 15 דקות. מצננים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון