חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אלפחורס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אלפחורס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה או מרגרינה או חצי-חצי, רכה.
1 כוס סוכר
3 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
500 גרם קורנפלור
1 כוס קמח
ריבת חלב למילוי, קוקוס לגלגול
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-175°c.
2. מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) סוכר וחמאה/מרגרינה, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד שהתערובת אחידה.
3. מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח ושוב מקציפים רק עד שהקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק.
4. אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי ½ ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ מקסימום, בעזרת חותכן עוגיות או כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים בערך 15 דקות, רק עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו אפילו). מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לגמרי.
6. ממלאים כל זוג עוגיות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון