חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקלאווה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקלאווה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס סוכר
1 חבילה עלי פילו שהופשרו לילה במקרר
2 כוסות מים
300-400 גרם גרעיני פיסטוקים מרוסקים
100 גרם חמאה מומסת (ניתן להשתמש גם במרגרינה או שמן)
אופן ההכנה
בסיר קטן מרתיחים את המים עם הסוכר ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש. מצמצמים לכדי מחצית הכמות ליצירת מעין סירופ סוכר לא דליל ולא סמיך.
מניחים עלה פילו בתבנית גדולה ורחבה. מורחים את העלה בחמאה מומסת ומניחים עליו עוד עלה. ממשיכים כך עד שיוצרים שכבה של חמישה עלי פילו. מפזרים את הפיסטוקים על הפילו באופן אחיד. מכסים בעלה פילו נוסף ומורחים חמאה וכך מכסים גם בחמישה עלי פילו.
חותכים את שכבות הפילו בצורת שתי וערב באלכסון למנות קטנות (כ-50 במספר). מכניסים לתנור לאפייה של כעשר דקות או עד שהשכבה העליונה משחימה יפה.
מוציאים מהתנור ושופכים את סירופ הסוכר לתוך התבנית בצורה כזאת שתרטיב את כל תוכן התבנית ולא תציף אותה. מצננים.
מפרידים ליחידות בודדות ומגישים קר לצד שתייה חמה או כקינוח.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון