חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גולש אוסטרו-הונגרי עם בצקניות ותפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לגולש יש מתכונים רבים. כולם טעימים ביום חורף קר . הנוסחה המקורית היא עשירת טעם ומחייבת טבילת לחם טרי ברוטב הסמיך והענוג
גולש אוסטרו-הונגרי עם בצקניות ותפוחי אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לגולש יש מתכונים רבים. כולם טעימים ביום חורף קר . הנוסחה המקורית היא עשירת טעם ומחייבת טבילת לחם טרי ברוטב הסמיך והענוג
הוראות הכנה
מרכיבים
בשר לגולש - ניתן להשתמש בבשר גולש קפוא וישר לסיר או בנתחי סטייק,בבשר מספר 6.
גם כאן אפשר קפואים.
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ל 3
בצל
פלפל אדום טרי
גזר
פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
לבצקניות: קמח, ביצה, פלפל, מלח, שמן, מים
יין אדום
שום
אופן ההכנה
בסיר גדול (תמיד עדיף סיר גדול המונע גלישת התבשיל), מטגנים קלות בצל קצוץ. מוסיפים בשר לגולש בקוביות (ניתן אפילו מחבילה קפואה, ישר מהפריזר !) בוזקים על הבשר פפריקה מתוקה, מעט מלח ופלפל. (בבשר מוכשר אין צורך במלח רב וגם הפלפל צריך להיות בקמצוץ)
חורכים את הבשר קלות מכל צדדיו, דקות ספורות בלבד. יוצקים מים רותחים על התבשיל עד גובה הבשר. בינתיים, מוסיפים גזר פרוס לשניים ורצועות פלפל אדום .ניתן להוסיף שבבי שום או שיני שום שלמים , לפי הטעם.(לא חובה ).
מקלפים תפוחי אדמה ומחלקים אותם לחלקים גדולים(ישנם כאלה המעדיפים אותם בקוביות אך בדרך כלל מדובר ב 2-3 חלקים לכל תפוח אדמה). את תפוחי האדמה מכניסים לקערה גדולה, או סיר קטן. מערבבים אותם עם פפריקה מתוקה, מלח וניתן להוסיף גם מעט אבקת שום או שבבי שום.
מוסיפים לסיר ומוסיפים מים, עד שיכסו את כל התבשיל.( זה לא מרק ולכן לא להגזים עם המים), אבל חשוב שכל התבשיל יהיה מכוסה.
מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה ומכסים.
בקערה נוספת מערבבים חצי כוס קמח, ביצה, מלח, פלפל, כף שמן ומים עד שמתקבל בצק רך.
מרטיבים את הידיים ומשליכים נטפים בגודל 3 ס"מ לתוך הסיר עם התבשיל. מערבבים כדי למנוע התדבקויות של מזון בקרקעית הסיר, מוסיפים מים אם צריך וחצי כוס יין אדום ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
מידי פעם מציצים ומערבבים בזהירות. ניתן להכין גם ללא היין, למי שהטעם מפריע להם.
בודקים את הבשר. הוא צריך להיות רך מאוד .
מגישים חם מאוד עם כל המרכיבים.
מגיש: חייםנוי
מקור: עיבוד מתכון אוסטרו הונגרי
שתף את המתכון