הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג בשר צלעות (מס' 2) מנוקה וחתוך לקוביות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים בגודל בינוני חתוכים לקוביות גדולות
1 כוס גבעולי סלרי חתוכים גס
3 יח' גמבה אדומה חתוכות לקוביות גדולות
3 כפות שמן זית
4 תיבוליות "ניחוח צלי" של "קנור"
½ כוס יין אדום חצי יבש
½ כוס מים
פלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
בסיר מתאים, לחמם את השמן ולטגן את קוביות הבשר עד קבלת צבע שחום. להוציא את הבשר מן הסיר בעזרת כף מחוררת ולהניח בצלחת בצד.
להוסיף לסיר את הבצל ולטגן עד הזהבה.
להוסיף את הסלרי והגמבות ולאדות מספר דקות.
להוסיף את קוביות הבשר ותיבוליות "ניחוח צלי" , לבחוש ולאדות כ-10 דקות נוספות.
להוסיף את היין והמים ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולהוסיף תפוחי אדמה ולתבל בפלפל גרוס.
לכסות ולבשל עד ריכוך הבשר (כ-½1 שעות).
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון