חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גולש בשר נוסח צנעני "שאוויה"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גולש בשר תימני שאוויה
גולש בשר נוסח צנעני "שאוויה"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גולש בשר תימני שאוויה
הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג בשר חזה /או צוואר שמן במקצת חתוך לקוביות 4X4
3 פרוסות עצם רגל [להשיג במרכולים או אצל קצב]
1 בצל גדול קצוץ
1 קוביה גדולה של דלעת חתוכה לקוביות
4 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים [ בעובי של 3 ס"מ]
6 תפו"א גדולים חצויים [1 לכל סועד]
1 ראש סלרי גדול,
1 ראש שום שלם
4 כפות גדושות רסק עגבניות
2- 3 כפות חוויג' למרק.
קמצוץ ציפורן (זהירות שטלתן)
מלח ופלפל
1 כף קוסברה קצוצה
אופן ההכנה
1.בסיר גדול עם שמן רגיל מטגנים את הבצל מוסיפים את הבשר מטגנים היטב
מכל צידיו עד הזהבה, מוסיפים את חלקי הרגל ומטגנים עוד 2-3 דקות
2.מכוסיפים לסיר מים עד מחצית הסיר. מוסיפים את כל המצרכים ואז
משלימים את הוספת המים עד לכיסוי .
3.מביאים לרתיחה, מבשלים על אש בינונית כשעה.
4.מעבירים לתנור לבישול ממושך, [כמו חמין] הצלי צריך לבעבע באיטיות,
בודקים אחרי 4 שעות שיש עדיין נוזלים באם חסר מוסיפים
***ניתן כמובן לבשל על כירת הגאז,בישול של 8 - 7 שעות על אש קטנה מאוד. טועמים ומתקנים תיבול,מליחות.בכל צלחת מניחים נתח עצם + תפו"א, וכמובן בשר בנדיבות
מגישים את הצלי עם לחוח, פיתה תימנית ספוגית. מתכון נמצא במאגר.
חילבה - מתכון נמצא במאגר
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ניקי .ב
שתף את המתכון