חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גחנון בנחוח דבש מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניסיתי כמה גרסאות וזו המוצלחת מכולן. השילוב של החמאה והדבש נותן ג'חנון מנצח...
גחנון בנחוח דבש מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניסיתי כמה גרסאות וזו המוצלחת מכולן. השילוב של החמאה והדבש נותן ג'חנון מנצח...
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל
1 אבקת אפיה
50 גרם חמאה-או מחמאה אם רוצים פרווה.
6 כפות דבש
קורט מלח
מים פושרים 3 - 1/2 3 כוסות- כמה שלוקח
שמן (לא זית)
לעיבוד הבצק הסופי:
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות כמספר עיגולי הבצק.
אופן ההכנה
ההכנה:
1.במיקסר עם וו לישה- מערבלים את כל חומרי הבצק למעט המים.
את המים מוסיפים בהדרגה עד קבלת בצק חלק וגמיש.
2.לתת לבצק לנוח, בקערה מכוסה, בערך 40 דקות.
3.ללוש היטב פעם נוספת.
4.להכין מגש גדול ומשומן קלות.
5.למרוח את הידיים בשמן וליצור מהבצק עיגולים קטנים
(לי יוצאים בערך 20 - בינוניים ), ללטף אותם ביד משומנת ולהניח על המגש,
למנוחה של 1/2 שעה.
6.מכינים את סיר הגחנון ומניחים בו נייר אפיה משומן בחמאה או מחמאה
הכנת הג'חנונים:
לקחת עיגול ועל משטח השיש הנקי והמשומן לפתוח אותו לעלה דק.
עדיף לרדד בעזרת הידיים- תמיד מרוחות בשמן- ולא במערוך-
כך זה מהיר מאוד ולא נקרע.
למרוח עליו קוביית חמאה ולשטח אותה. מקפלים את העלה שליש ימני על השליש האמצעי, ועליו את השליש השמאלי. תמיד נשארת קצת חמאה ביד- למרוח על הבצק המקופל.
את רצועת הבצק הזו מגלגלים לרולדה.
מכאן- לשקית ניילון ולהקפאה-
או לסיר.
לסיר- מניחים בסיר על גבי נייר האפייה בצורת שתי וערב. מפזרים למעלה כמה תלתלי חמאה.מכסים במכסה הסיר ואופים כל הלילה בטמפרטורה של 100 מעלות.
מומלץ להכניס לתנור כלי עם נוזלים ולעלות את הטמפרטורה ל 110 מעלות לכל הלילה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ניסוי ותהיה
שתף את המתכון