הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים גדולים קצוצים
4 עגבניות בשלות
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים אדומים
60 גרם במיה
60 גרם אפונה ירוקה
60 גרם שעועית ירוקה
1 חציל
3 קישואים
2 גזרים
2 גבעולי סלרי קצוצים
4 תפו"א
פטרוזיליה קצוצה
לרוטב
3 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
קמצוץ סוכר
גבעול טימין
גבעול רוזמרין
מיץ מ- ½ לימון
אופן ההכנה
1.רוחצים את החציל וחותכים לקוביות, בוזקים מלח גס ומעמידים.
2.רוחצים, קולפים ופורסים את הקישואים, בוזקים מלח גס ומעמידים.
3.מנגבים את החצלים והקישואים מהמלח ומנקזים.
4.חותכים את הפלפלים לרצועות ואת תפו"א לקוביות, קוצצים את העגבניות לחתיכות קטנות
ופורסים את הגזר לעיגולים.
5.מנקים וקוטמים את קצוות הבמיה והשעועית הירוקה, חותכים לחתיכות.
6.בקערה גדולה, מערבבים את הירקות החתוכים.
7.בקערה קטנה, ממיסים את רסק העגבניות במעט מים, מוסיפים את השמן, מיץ הלימון,
המלח, הפלפל השחור, הסוכר, הפטרוזיליה הקצוצה - מוסיפים על הירקות.
8.מערבבים היטב הירקות ועורכים בכלי חרס חסין אש. שמים מעל טימין ורוזמרין ומכסים.
מבשלים בתנור בחום בינוני לפחות במשך ½ 1-2 שעות. מגלים מבשלים עוד כחצי שעה.
מגישים חם או קר עם יוגורט.
מגיש:
מקור: דרומית
שתף את המתכון