חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גספאצ'ו בסגנון אנדלוסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עגבניות ספרדי צונן וקטיפתי
גספאצ'ו בסגנון אנדלוסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עגבניות ספרדי צונן וקטיפתי
הוראות הכנה
מרכיבים
2.5 ק"ג עגבניות בשלות (מומלץ עגבניות תמר)
1 כוס פירורי חלה טריים
2 פלפלים ירוקים בהירים
2 פלפלים אדומים
חופן עלי סלרי קצוצים
1 בצל סגול חתוך לקוביות
7 שיני שום
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות חומץ בן-יין
מלח ופלפל שחור טחון טרי
פלפל אדום חריף קטנטן, מנוקה מגרעינים וקצוץ דק-דק
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
חופן שקדים מולבנים וחצויים
אופן ההכנה
חולטים את העגבניות ומקלפים. מנקים את הפלפלים (ירוקים ואדומים) וחותכים לקוביות.
במעבד מזון טוחנים 7 שיני שום, כוס פירורי חלה טריים (מומלץ להכין משארית החלה מיד אחרי שבת), חופן שקדים מולבנים וחצויים וחצי כפית מלח. תוך כדי טחינה, מוסיפים באיטיות 1/2 כוס שמן זית, לקבלת מרקם משחתי.
בשלב הבא מוסיפים את העגבניות, הפלפלים, הבצל הסגול, חופן עלי סלרי, כפית חומץ בלסמי ו-2 כפיות חומץ בן יין, פלפל שחור טחון טרי ופלפל אדום חריף קטנטן קצוץ (במקרה של בעיות עם חריפות ניתן להשתמש בחצי או שליש פלפלון חריף). טוחנים היטב עד לקבלת מחית חלקה.
מעבירים את המרק שקיבלנו דרך מסננת (לוחצים בעזרת כף), לקבלת מרק במרקם עדין וחלק.
מעבירים למקרר למשך 5 שעות. מתקנים תיבול ומגישים, כאשר מעל המרק מפזרים פטרוזיליה קצוצה טריה.
מומלץ להגיש עם קרוטונים טריים. בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון