חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דניס במרינדת מיסו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה יפנית קלה להכנה - דגים צריך להשביח, לא לקלקל!
דניס במרינדת מיסו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה יפנית קלה להכנה - דגים צריך להשביח, לא לקלקל!
הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחי דניס, במשקל 200-250 גרם כ"א
1 כוס יין מירין יפני
חצי כוס סאקי (יין אורז)
2 כוסות ממרח מיסו (ניתן להשיג בחנויות המתמחות באוכל אוריינטלי)
1 כוס סוכר
עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה
יוצקים את היינות (סאקי ומירין) לסיר קטן או מחבת, מרתיחים במשך כחצי דקה על אש בינונית כדי לאדות את האלכוהול. אפשר לבשל "א-פלמבה" (בלהבה) ע"י הטיה עדינה של הסיר מעל הלהבה כדי להבעיר את היינות בסיר.
מוסיפים לסיר את ממרח המיסו ומערבבים היטב עד שהוא נמס לחלוטין.
מגבירים את הלהבה לחום גבוה ומוסיפים את הסוכר. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין ונוצרה אמולסיה אחידה.
מורידים מהאש, ומניחים לרוטב להתקרר לטמפרטורת החדר.
הכנת הדג: שוטפים את נתחי הדג ומייבשים היטב בעזרת מגבות נייר. מניחים בקערה ומושחים היטב ברוטב. שומרים כמה כפות רוטב בצד עבור ההגשה. עוטפים את הקערה היטב בניילון נצמד, מכניסים למקרר ליומיים-שלושה. חשוב לתת לדג לשרות במרינדה במשך מספר ימים כדי לספוג את הטעמים.
הבישול: מדליקים את התנור במצב גריל, ונותנים לו להגיע לחום מקסימלי (תוך כרבע שעה). מסירים את עודפי המרינדה מנתחי הדג (אבל שומרים את העודפים), ומניחים מתחת לגריל (על רשת - מומלץ לשים מתחת תבנית שתקלוט טפטופים). צולים שתיים-שלוש דקות, עד שהדג מקבל גוון שחום ויפה. מוציאים את הדגים, מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות וממתינים כאשר הדלת פתוחה כדי שהחום יווסת. מכניסים את הדג חזרה פנימה ומבשלים עד שבשר הדג נותר מעט שקוף במרכז, 10 עד 15 דקות.
מגישים ומקשטים עם הרוטב שנותר בצד ועם כמה עלי פטרוזיליה שלמים.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון