הוראות הכנה
מרכיבים
שמן זית
עוף / בשר (שפונדרה)
עצמות רגל
שעועית לבנה ואדומה בתפזורת (להשרות 4 שעות, להרתיח פעם אחת ולסנן)
חומוס (להשרות 4 שעות, להרתיח פעם אחת ולסנן)
חיטה
כוס וחצי אורז בסמטי - חצי בישול כמה דקות (אפשר להוסיף את העוף לבישול)
6 תפו"א
6 ביצים
ג'חנון (בשקית קוקי סגורה - יוצא הכי טעים ככה)
עגבניות
פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור (4 עונות)
2 פלפלים אדומים חריפים יבשים
ראש שלם של שום + מס' שיני שום נוספות
בצל
אופן ההכנה
מכניסים את האורז החצי מבושל לשקית קוקי יחד עם עגבניה מגוררת אחת, 2 שיני שום כתוש, כף פפריקה מתוקה וחצי כף פפריקה חריפה, אבקת מרק עוף, שמן, מלח ופלפל - לטעום, לקשור, לחורר ולהניח בצד.
לתבל את החיטה בפפריקה חריפה ומתוקה, אבקת מרק עוף מלח ופלפל, גם אותה להכניס לשקית קוקי, לקשור, לחורר ולהניח בצד.
לטגן בסיר בצל גדול וכמה שיני שום עד שקיפות, להוסיף את העוף/הבשר ולטגן מעט (אם זה בשר לסגור אותו), מעל לפזר את השעועית ועליה את החומוס, מעל לסדר את עצמות הרגל ולצדם להניח את תפו"א הקלופים, הביצים ושקיות החיטה האורז והג'חנון, לזרוק את הפלפלים החריפים פנימה לצד ראש השום אותו יש לחתוך במרכז ולהניחו כמו שהוא.
ב ק ע ר ה נ פ ר ד ת ולא בסיר עצמו יש למלא מים פושרים ולהוסיף להם פפריקה חריפה - כף, 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה, 3 עגבניות מרוסקות, כף רסק עגבניות, מלח פלפל ואבקת מרק עוף, לערבב ולצקת לסיר, המים צריכים לכסות את הכל.
להרתיח, לבשל עוד כ-20 דקות על אש קטנה ומשם לתנור (100°c) / פלטה ל-18 השעות הקרובות.
בבוקר מתעוררים לניחוח משגע ומלא ציפייה...
מגיש:
מקור: שילוב
שתף את המתכון