חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


החמין שלנו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מנצח לחמין
החמין שלנו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מנצח לחמין
הוראות הכנה
מרכיבים
שמן זית
עוף / בשר (שפונדרה)
עצמות רגל
שעועית לבנה ואדומה בתפזורת (להשרות 4 שעות, להרתיח פעם אחת ולסנן)
חומוס (להשרות 4 שעות, להרתיח פעם אחת ולסנן)
חיטה
כוס וחצי אורז בסמטי - חצי בישול כמה דקות (אפשר להוסיף את העוף לבישול)
6 תפו"א
6 ביצים
ג'חנון (בשקית קוקי סגורה - יוצא הכי טעים ככה)
עגבניות
פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור (4 עונות)
2 פלפלים אדומים חריפים יבשים
ראש שלם של שום + מס' שיני שום נוספות
בצל
אופן ההכנה
מכניסים את האורז החצי מבושל לשקית קוקי יחד עם עגבניה מגוררת אחת, 2 שיני שום כתוש, כף פפריקה מתוקה וחצי כף פפריקה חריפה, אבקת מרק עוף, שמן, מלח ופלפל - לטעום, לקשור, לחורר ולהניח בצד.
לתבל את החיטה בפפריקה חריפה ומתוקה, אבקת מרק עוף מלח ופלפל, גם אותה להכניס לשקית קוקי, לקשור, לחורר ולהניח בצד.
לטגן בסיר בצל גדול וכמה שיני שום עד שקיפות, להוסיף את העוף/הבשר ולטגן מעט (אם זה בשר לסגור אותו), מעל לפזר את השעועית ועליה את החומוס, מעל לסדר את עצמות הרגל ולצדם להניח את תפו"א הקלופים, הביצים ושקיות החיטה האורז והג'חנון, לזרוק את הפלפלים החריפים פנימה לצד ראש השום אותו יש לחתוך במרכז ולהניחו כמו שהוא.
ב ק ע ר ה נ פ ר ד ת ולא בסיר עצמו יש למלא מים פושרים ולהוסיף להם פפריקה חריפה - כף, 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה, 3 עגבניות מרוסקות, כף רסק עגבניות, מלח פלפל ואבקת מרק עוף, לערבב ולצקת לסיר, המים צריכים לכסות את הכל.
להרתיח, לבשל עוד כ-20 דקות על אש קטנה ומשם לתנור (100°c) / פלטה ל-18 השעות הקרובות.
בבוקר מתעוררים לניחוח משגע ומלא ציפייה...
מגיש: מורן אוחנה
מקור: שילוב
שתף את המתכון